+45 86297611 Kontakt@tand8320.dk

Hvad er en krone?

Hvis en tand er ødelagt i sådan en grad, at en almindelig plast- eller sølvfyldning ikke er tilstrækkelig, kan man genopbygge og forstærke tanden ved at give den en krone.

Procedure

Udførelsen af kronen foregår i 3 faser:

1) Præparation: Først tilslibes resterne af tanden, således at den fremtidige krone kan sidde pænt, stabilt og tætsluttende.

2) Tekniker: Efter tilslibningen tages et silikoneaftryk af strukturen, som sendes til en tandtekniker. Ud fra aftrykket produceres den endelige krone i guld, tandfarvet keramik (metalkeramik/ porcelæn), eller Fuldkeramisk

3) Cementering: Teknikeren sender den færdiglavede krone tilbage til tandlægen, der cementerer kronen. Herefter sidder kronen som en hætte over den gamle tand.

Opbygning

I visse tilfælde kan der være så lidt af tanden tilbage, at det er nødvendigt med en opbygning for at få tilstrækkeligt fæste til kronen. Princippet i dette er, at man bygger en stub op med forankring i tandens rodkanaler. Kronen cementeres oven på denne stub og resten af tanden. En opbygning kan, alt efter forholdene, fremstilles i plast eller guld.

Det ligner en rigtig tand!
Med keramiske materialer kan man opnå et kosmetisk fortræffeligt resultat, der næsten ikke kan skelnes fra en rigtig tand.