+45 86297611 Kontakt@tand8320.dk

Kosmetisk tandpleje

Vi tilbyder også kosmetiske behandlinger såsom tandblegning og tandretning.

Hvad er en tandblegning?

Tandblegning er en af de mest efterspurgte behandlinger inden for kosmetisk tandpleje. Ved at reducere misfarvning af tænderne styrker tandblegning din naturlige udstråling og giver dig et lysere og hvidere smil.

Blegning af tænder er ikke noget nyt fænomen. Ønsket om hvide tænder kan spores helt tilbage til det gamle Ægypten for over 2000 år siden.

Interne og eksterne misfarvninger

Der er forskellige årsager til misfarvning af tænder.
Ekstern misfarvning kan skyldes molekyler på tandoverfladen fra mad og drikkevarer som kaffe, te, gulerødder, rødbeder og rødvin. Tobak, lakrids og nogle former for medicin kan også misfarve tænderne.

Intern misfarvning kan opstå i forbindelse med en død nerve hvis du f.eks. har slået tanden. Derudover har alderen også en finger med i spillet. Tænder vil med tiden blive mere gule og grå.

Behandling

Ved hjemmebehandling udvikler vi en individuel skinne, der passer præcis til dine tænder. Skinnen påføres blegemiddel, og skal bruges et par timer om dagen. Alt efter hvor misfarvede tænderne er, vil det tage mellem 2 – 10 dage, før tænderne er helt hvide.

Det med småt

Tandblegning er ikke optimalt, hvis du lider af paradentose. Derudover vil det være forbundet med ekstra udgifter, hvis du har fyldninger i de forreste tænder, da disse ofte skal udskiftes for at opnå den samme farve på alle tænderne.

Tandretning med Litewire eller ClearStep

Litewire er en tandbøjle, der retter dine forreste tænder- dem man ser i dit smil.

Litewire bøjlen sidder fast på dine tænder, hvilket gør behandlingen meget effektiv. Den er diskret, men ikke usynlig. Behandlingen tager typisk omkring 6 måneder.

I visse tilfælde vil det være muligt, at rette tænderne med aftagelige skinner, ClearStep er tynde klare skinner, som skiftes 1 gang om ugen. Behandlings tiden vil være ca. 6 måneder. På Hjemmesiden www.straightsmile.dk findes meget mere information om behandlingen.